🔎 Onze praktijk Mijn Portaal Ik heb spoed

27 juni 2022

Landelijke staking huisartsen 1 juli

Vanwege de landelijke staking is de praktijk vrijdagmiddag 1 juli vanaf 12.00 uur gesloten. Uiteraard zijn wij voor spoed gewoon bereikbaar.

Waarom is de druk in de Huisartsenzorg zo hoog? Door de vergrijzing, doordat mensen zo lang mogelijk thuis moeten blijven wonen en door demografische ontwikkeling wordt er steeds meer en complexere zorg gevraagd van de huisartsen. Ook zijn er op andere plekken in de zorg, zoals de GGZ, verpleeghuizen en ziekenhuizen, geregeld lange wachtlijsten. Patiënten die door de huisarts worden verwezen naar die zorg, kunnen daar vaak niet snel terecht en hebben dan de zorg van den huisartsenpraktijk nodig om de tijd te overbruggen. 

De drukte laat zich ook merken in de avond-, nacht- en weekenduren (ANW). Dan zijn de huisartsenposten open voor spoedzorg. Geregeld melden zich daar ook mensen die eigenlijk geen spoedzorg nodig hebben, maar niet willen wachten. De druk van diensten draaien in de avond-, nacht- en weekenduren trekt een zware wissel op veel huisartsen. Het beperkt hun beschikbaarheid in de huisartsenzorg overdag.

Daarnaast is er de administratieve lastendruk. Allerlei formulieren invullen ter verantwoording van de zorg die je hebt gegeven en medische verklaringen invullen; het verwerken van dat soort verzoeken gaat ten koste van de tijd voor patiëntenzorg.

 



Klik hier voor meer informatie