🔎 Onze praktijk Mijn Portaal Ik heb spoed

8 oktober 2023

Griep- en pneumokokkenprik 2023

Griepprik

Heeft u diabetes, een hart-, long- of nierziekte of een verminderde weerstand? Of bent u ouder dan 60 jaar? Griep kan dan voor u ernstige gevolgen hebben. De griepprik is de beste bescherming tegen griep. Behoort u tot de doelgroep? Wij nodigen u uit voor een griepprik, u ontvangt de uitnodiging in week 41 of 42.

De griepprik beschermt u tegen het griepvirus. De prik zorgt ervoor dat u geen griep krijgt, of dat de griep minder ernstig is. De griepprik zorgt ervoor dat uw lichaam afweerstoffen tegen griepvirussen maakt. Twee weken na de griepprik heeft u genoeg afweerstoffen.

Pneumokokkenprik

In het najaar van 2023 krijgt iedereen die geboren is tussen 1 januari 1957 en 31 december 1960 een uitnodiging voor een gratis pneumokokkenprik. Volwassenen worden gevaccineerd tegen de 23 meest voorkomende typen pneumokokken. Pneumokokken zijn bacteriën. Vaak zitten ze in uw neus of keel, zonder dat u er ziek van wordt. Soms kunt u er wel erg ziek van worden. Bijvoorbeeld; als u ouder bent. Uw afweer wordt slechter als u ouder wordt. Behoort u tot de doelgroep? Wij nodigen u uit voor een pneumokokkenprik, u ontvangt de uitnodiging in week 41 of 42.

De vaccinatie tegen Corona wordt niet door de huisartsenpraktijk gegeven; hiervoor gaat u naar de GGD. De prik mag wel op dezelfde dag worden gegeven.

Locatie

Ook dit jaar vaccineren we in sporthal Die Heygrave. Let op: de looproute is dit jaar anders dan voorgaande jaren. Klik op de link hieronder voor de plattegrond:



Plattegrond Die Heygrave